Riisit

Riisi on ruokapöydän monikäyttöinen valinta

Riisi on ikivanha ruoka-aine, joka on yksi kaikkein eniten syödyistä ruuista koko maailmasta. Se ei ole ihme, sillä se on paitsi terveellinen valinta, myös äärimmäisen helppo valmistaa ja yhdistää lähes mihin tahansa muuhun ruoka-aineeseen. Sitä kannattaa suosia, sillä se sisältää vain vähän rasvaa ja on näin erittäin terveellistä ruokaa. Yksin se voi olla hiukan mauton ja tylsä valinta, mutta riisiä yhdistelemällä eri mausteisiin ja muihin ruoka-aineisiin, loihdit herkullista ruokaa niin arkeen kuin juhlaan. Riisit jaetaan moniin eri lajikkeisiin, joihin kannattaa tutustua ennen kokkailun aloittamista - valikoimastamme löytyy muun muassa niin puuro- kuin pitkäjyväinen riisi.

Yksi riisin parhaista puolista on sen valmistaminen. Sen valmistaminen on nimittäin helppoa, kun vain muistaa pitää kiinni oikeista keittoajoista. Pitkäjyväinen riisi kypsyy nopeammin kuin paksumpi, pyöreäjyväinen puuroriisi, jota on hyvä haudutella kattilassa pidempään.

Oikea riisivalinta takaa onnistumisen jokaisessa ruokalajissa

Valikoimastamme löydät laajan kirjon erilaisia riisejä, mutta mihin ruokiin eri riisilajikkeet sopivat? Yksi tunnetuimmista on pitkäjyväinen riisi, johon kuuluvat myös esimerkiksi basmatiriisi sekä jasmiiniriisi. Pitkäjyväiset riisit sopivat oivallisesti lisäkeriisiksi, sillä ne pysyvät keitettäessä ehjänä ja irrallisina. Lisäkeriisi sopii yhdistettäviksi niin liha- kala-, broileri- kuin kasvisruokiinkin.

Toinen monelle ruuan laittajalle tuttu vaihtoehto on puuroriisi. Puuroriisit ovat peräisin riisilajikkeista, jotka muuttuvat kypsyessään tahmaiseksi ja mureiksi. Puuroriisi onkin hyvä valinta esimerkiksi riisipuuroon sekä risottoon, jossa ruuan koostumuksen on hyvä olla kiinteämpää. Puuroriisiä voi käyttää myös sushiriisinä sekä erilaisissa laatikkoruuissa. Luovempi kokki käyttää riisejä myös erilaisissa salaateissa sekä jälkiruuissa.

Tilaa ruoka-aineet ja riisit helposti

Meiltä löydät monipuolisen valikoiman erilaisia ruoka-aineita helposti suoraan kotiisi toimitettuna. Avullamme löydät halpaa ruokaa netistä, jonka avulla loihdit niin maukkaat ateriat, nopeat välipalat kuin makeat jälkiruuat. Herkullinen ja terveellinen valinta ovat sekä puuro- että pitkäjyväinen riisi, jotka sopivat niin lisukkeeksi kuin osaksi ateriaa, jälkiruokaa tai salaatteja. Valikoimastamme löydät myös muun muassa mausteet, makeiset, leivät, juomat, pastat, kastikkeet, leivonta-aineet kuin lasten tuotteet.

Mitä sinä aiot valmistaa? Riisi on ruoka-aine, joka tarjoaa mahdollisuuden leikitellä ja kokeilla sekä yhdistellä erilaisia tuotteita ja erityisesti antaa luovuutesi päästä valloilleen kokkailuissasi. Riisin valmistus on helppoa, joten se on oiva valinta myös vähemmän ruokaa laittaville kotikokeille. Kiireisen kokin pelastus ovat pikariisit, jotka valmistuvat jo muutamassa minuutissa. Tutustu siis tuotteisiin ja tilaa jo tänään!