Pastat

Pasta on ruuanlaiton ikisuosikki

Erilaiset pastat ovat monen ykkössuosikki ruuanlaitossa. Eikä ihme, sillä pasta on paitsi helppo valmistaa, ja se on myös äärimmäisen monipuolinen ruoka-aine. Sen valmistamiseen et tarvitse kovin kummoisia kokkailutaitoja, vaan yksinkertaisimmat pasta-annokset valmistuvat käden käänteessä. Se on myös terveellinen valinta, sillä se sisältää vain vähän rasvaa. Parasta siinä on kuitenkin se, että pastaruoat maistuvat kaikenikäisille ja ovat usean nirsommankin lapsen herkkua. Se sopii usein myös vegaaneille, sillä suurin osa pakatuista pastoista, kuten spagetti, ei sisällä eläinperäisiä ainesosia. Vegaaniset pastat on lisäksi helppo valmistaa monipuolisiksi aterioiksi.

Parhaat pastat tulevat tunnetusti Italiasta. Pastalajeja löydät kymmeniä erilaisia, joista useimmat kotikokit tuntevat ainakin lasagnen, spagetin ja pennepastan. Myös monelle tutut raviolit ja tortellinit tuovat vaihtelua annoksiin ja pienten lasten vanhemmat voivat ilahduttaa lapsia esimerkiksi korkkiruuvin muotoisella fusillilla tai alfabetoilla eli pastakirjaimilla.

Mitä tänään kokattaisiin?

Pasta sopii hyvin niin liha- kuin kasvisruokiin ja monet pastaruoat valmistuvat nopeasti myös kiireisessä arjessa. Arkea voit helpottaa myös tilaamalla pasta netistä, vaikkapa suoraan kotiisi toimitettuna. Pastat ovat monipuolinen valinta, josta saat loihdittua ruokaa myös isommalle porukalle. Se sopii niin laatikkoruokiin, kastikkeiden kanssa kuin salaattiinkin.

Monelle pastaruoista tulee ensimmäisenä mieleen perinteiset lasagne sekä spagetti bolognese. Sitä on kuitenkin helppo varioida ja reseptejä voit muokata esimerkiksi vaihtelemalla lihaa, broileria, kalaa sekä erilaisia kasviksia. Lisäksi ruokiin saat vaihtelevuutta eri pastakastikkeilla. Ne ovat helppo valinta tuomaan erilaisia makuja ja vivahdetta yksinkertaiseenkin reseptiin. Pastaruokaan voit helposti lisätä myös kauden sesonkituotteita tai ripauksen kermaa.

Pastat kaikenlaiseen kokkailuun

Pastaruoalla on pitkät perinteet ja sen suosio tuskin hiipuu koskaan. Sen avulla valmistat helposti täyttävää ja terveellistä ruokaa, josta nauttivat myös perheen pienimmät. Tutustu rauhassa monipuoliseen valikoimaamme ja tilaa ruoat kotiisi vaikka tänään. Verkkosivujemme avulla löydät myös vegaaniset pastat sekä paljon muuta halpaa ruokaa netistä. Valikoimamme avulla täydennät pasta-ateriasi sekä ostat mukaan muun muassa mausteet, juomat, makeiset ja jälkiruuat.

Pasta on oiva valinta myös uusien reseptien kokeiluun sekä luovuuden käyttämiseen ruuanlaitossa. Se itsessään on helppo valmistaa ja sen kylkiäiseksi sopivat lähes mitkä tahansa muut ruoka-aineet. Yhdistä se lempimakuihisi tai kokeile rohkeasti uutta. Hauska keino löytää uusia makuja on antaa lastesi ideoida uusia ruokareseptejä. Ehkäpä kokeilisitte tänään kanapastaa lempikasviksillanne, kermaista pastaa lempikalallanne tai kylmää pastasalaattia?