Viimeisimmät artikkelit

Syksyn parhaat ruoat
  • 20 Oct, 2017

Syksyn maut ovat taas täällä! Kesän jälkeen on mukava nautiskella ja maistella syksyn satoa. Toivottavasti sinäkin kävit retkellä sienimetsässä! Mausteiset keitot lämmittävät kirpeässä ilmassa lenkkeilyn jälkeen, juurekset antavat makua moniin arkiruokiin, ja metsän marjoista saat jälkiruoat valmistettua tuossa tuokiossa. Tee keveäksi lounaaksi vaikkapa kurpitsakeittoa lämpimän rieskan kera. Jos kaipaat täyttävämpää lounasta, pyöräytä proteiinipitoinen sienimunakas. Ja kukapa voisi vastustaa kestosuosikkia omenapiirakkaa! Jos et jaksa leipoa alusta alkaen, on täysin sallittua käyttää kaupan valmiita pakastetaikinoita.

Syö satokauden mukaan
  • 19 Oct, 2017

Satokausia tarkkailemalla säästät rahaa ruokakaupassa. Kun viljelyn satokausi on käynnissä, laskevat hinnat kaupoissa saatavuuden lisääntyessä. Tämä tuntuu kukkarossa hyvältä! Rahan säästämisen lisäksi ykkösjuttu on tietenkin maku! Vihannekset, hedelmät ja marjat maistuvat tietenkin parhaalta juuri silloin, kun paras satokausi on käynnissä. Tästä syystä appelsiinit ovat mehukkaimmillaan talvella, avokadot herkullisimmillaan keväällä ja juurekset maittavat raakoinakin syksyisin. Satokausien seuraaminen tekee hyvää myös ympäristölle. Ei ole järkevää kuljettaa toiselta puolelta maapalloa sellaisia hedelmiä ja vihanneksia, joiden satokausi ei ole käynnissä.

Kesän grilliherkut
  • 13 Jul, 2017

Tänä kesänä grillaaminen tulee olemaan viihdyttävää ja yksinkertaista! Älä hanki turhaa stressiä vaan luota suosittuihin grilliruoka-klassikoihin. Grillaa mehukkaat hampurilaiset, kevyemmät grillivartaat tai maukkaat broilerin siivet. Hanki lisukkeeksi esimerkiksi kermaista perunasalaattia tai poimi kasvimaalta tuoretta salaattia. Jos fajita-tyyppinen ruoka on suosikkisi, kokeile broilerin fileitä ja kasviksia vartaassa. Hieman eksoottisemman grillivartaan kokoat kookoksesta ja katkaravuista. Saat vartaat maistuviksi limen, soijakastikkeen tai tabasco-kastikkeen avulla. Kokeile myös grillattua parsaa! Saat siitä lihan rinnalle nopean ja herkullisen lisukkeen, jota koko perhe rakastaa.

Viiden tähden illallinen
  • 13 Jul, 2017

Lukiessani elokuva-arvosteluja aloin miettiä, miksi elokuville voi antaa jopa viisi tähteä, mutta Michelin-ravintoloiden arvosteluasteikko päättyy kolmeen. Siitä lähti ajatuskuvio. Millainen olisi viiden tähden ravintola? Millainen olisi illallinen viiden tähden ravintolassa? Tulin siihen tulokseen, että viiden tähden ravintolan arvon saadakseen ravintolan ei tarvitse kikkailla kymmenen ruokalajin illallisten kanssa. Ei edes siihen tähtimäärän viiteen ruokalajiin tarvitse yltää. Kolme yksinkertaista ruokalajia riittää, jos raaka-aineet ovat tuoreita ja laadukkaita. Viiden tähden ravintolaillalliseni perustuu klassiseen ranskalaiseen tai italialaiseen keittotaitoon.

Valmista helppoa ruokaa juhliin
  • 01 Feb, 2017

Maittavan juhlaruoan ei tarvitse olla työläs valmistaa. Helppoa ruokaa juhliin saa vaikkapa tekemällä maukkaan ja vähän juhlavamman keiton. Todella hyviä keittoja saa vaikkapa lohesta, katkaravusta, maa-artisokasta, mustajuuresta ja sienistä, kuten suppilovahveroista. Varsinkin sosekeittojen perusresepti on hyvin yksinkertainen. Maa-artisokat, mustajuuret sekä muut keittoon käytettävät kasvikset kuoritaan ja keitetään kypsiksi. Tämän jälkeen ne soseutetaan. Seuraavassa vaiheessa lisätään kerma, suola, pippuri ja voi. Keittojen kanssa voi laittaa tarjolle muutamaa maukasta salaattia, karjalanpiirakoita, leipää tai jotakin suolaisia piirakoita.

Jouluisia kuivakakkuja - huippureseptit
  • 30 Nov, 2016

Joulu kolkuttaa jo ovella, ja moni pohtii millaisia jouluruokia tulisi olla tarjolla. Jouluun kuuluu monia lämpöisiä, mahtavia ja herkullisia tuoksuja ja makuja. Silloin tarjoillaan juhlaruokaa, mikä poikkeaa hyvin paljon arkisista ruoista. Porkkana-, peruna- ja lanttulaatikot, rosolli, joulukinkku, erilaiset kalat ja muut jouluherkut viettelevät jokaisen herkkusuun. Suolaisen jouluruoan lisäksi on tietysti maukkaat jouluiset jälkiruoat. Jouluisia kuivakakkuja on helppo ja nopea leipoa. Niiden maku paranee ajan kanssa ja ne voi huoletta pakastaa. Tästä syystä kuivakakut ovat myös erinomaisia lahjaideoita esimerkiksi työpaikoille ja kouluille.