Terveelliset grilliruoat perinteisen makkaran rinnalle

  • 06 Oct, 2021

Vartaat ovat hyvä vaihtoehto perinteiselle makkaralle.

Kesä on todellakin grillaamisen aikaa. Mikä onkaan mukavampaa, kuin grillata herkullista ruokaa mukavassa kesäsäässä? Grillissä ruoka valmistuu melkein itsessään. Ruoan valmistumista odotellessa voi vaikka lukaista päivän lehden. Mikäli grillattua tulee kovin usein, kannattaa perinteisen makkaran rinnalle valita myös terveellisempiä vaihtoehtoja. Terveelliset grilliruoat ovat maukkaita ja samalla ravitsevia. Ne valmistuvat nopeasti ja sopivat liki jokaiseen ruokavalioon.

Hyvät ja terveelliset grilliruoat

Mitä sitten kannattaisi valita, kun haluaa grillata terveellistä ruokaa? Hyvää grillattavaa ovat erilaiset kasvikset, kuten paprika, kesäkurpitsa ja munakoiso. Niistä tulee grillissä oikein herkullisia. Moni tykkää myös grillatusta maissista. Se onkin yksi joka kesän suosikki ja maistuu niin aikuisille kuin lapsillekin. Grilliin voi laittaa ehkä hieman yllättäen myös hedelmiä, kuten avokadoa ja ananasta.

Myös erilaisista vartaista saa tehtyä näyttäviä, terveellisiä ja jokaiselle mieluisia vaihtoehtoja. Vartaisiin voi pilkkoa melkein mitä tahansa, kuten kasviksia ja vaikka kevytnakkeja tai kanaa. Hyvä grillikastike kruunaa vartaat ja antaa niille herkullisen maun. Vartaat maistuvat erinomaisesti uusien perunoiden sekä salaatin kera. Ruokajuomaksi voi valita vaikkapa kivennäisvettä tai kevytlimua.

Herkullisia grilliruokia

Myös täytetyistä paprikoista saa erityisen hyviä valmistamalla ne grillissä. Paprikoiden täytteiksi voi laittaa esimerkiksi riisiä, papuja ja sieniä. Monen suursuosikki halloumi saa erityisen hyvän maun, kun sen tekee grillissä. Halloumi kannattaa leikata sopivan kokoisiksi siivuiksi ja grillata molemmin puolin hyvä väri pintaan.