Sokerittomat murot

  • 14 Sep, 2021

Sokerittomia muroja kulhossa

Oletko koskaan katsonut muropurkin kyljestä, kuinka paljon sokeria syömäsi murot sisältävät? Monesti yhdessä muroannoksessa on jo lähes päivän suositeltu määrä sokeria. Sokeri ei ole pidemmän päälle terveellistä, ja siksi kannattaa mieluummin valita aamiaiseksi täysin sokerittomat murot. Monet varmasti ajattelevat tässä vaiheessa, että kyseessä on mauton valinta, mutta itse asiassa monet murot sisältävät luontaisia sokereita, jotka saavat ne maistumaan hyvältä.

Mistä tunnistaa sokerittomat murot?

Täysin sokerittomia murot eivät siis välttämättä ole, vaikka valmistaja niin sanoisi. Monet murot nimittäin sisältävät luonnostaan sokeria. Tällaiset murot ovat terveellinen valinta, sillä luontainen sokeri ei ole ihmiskeholle pahaksi. Lisätty sokeri on asia, jota kannattaa vältellä muroissa mahdollisimman pitkälle. Ostoksilla kannattaa siis kiinnittää huomiota pakkaukseen ja lukea sen sisältämän sokerin määrä.

Monet murot saavat makunsa esimerkiksi kuivatuista hedelmistä tai hunajasta. Tällaisia ovat esimerkiksi Paulunsin valmistamat Superflingor special -murot. Niiden makeus tulee suoraan luontaisesti sokeria sisältävistä tuotteista, eli taateleista, rusinoista ja aprikooseista. Kyseessä on terveellisempi vaihtoehto, joka antaa taatusti energiaa koko aamuksi, eikä turha lisätty sokeri saa väsymään.

Miksi kannattaa valita sokeriton vaihtoehto?

Sokeriton vaihtoehto on parempi valinta monesta syystä. Sokeri saa ihmisen tuntemaan itsensä väsyneeksi ja voimattomaksi. Liiallinen sokerin saanti voi näkyä myös ihon nopeampana vanhenemisena, lihomisena ja jatkuvana näläntunteena. Aivot eivät myöskään jaksa ajatella enää normaaliin tapaan. Siksi sokeriton vaihtoehto on aina terveydelle parempi ja oma keho kiittää.