Gluteeniton patukka

  • 08 Dec, 2021
Välipalapatukoissa voi olla myös pähkinöitä.

Moni gluteeniton patukka sopii hyvin välipalaksi, jos on kiire tai jostakin muusta syystä johtuen ei ehdi valmistaa välipalaa. Vaikka terveellinen ja monipuolinen ravinto on tärkeä osa hyvinvointia, tulisi myös pitää huolta siitä, että ateriarytmi on säännöllinen. Pääaterioiden väliin voi sijoitella muutamia välipaloja, joiden tarkoituksena on pitää verensokeri tasaisena sekä antaa hiukan lisää energiaa. Kiireisessä tilanteessa gluteenittomat patukat pelastavat, kunhan niissä on proteiinia, terveellisiä rasvoja sekä hitaita hiilihydraatteja.

Mitä maukas gluteeniton patukka sisältää?

Monista patukoista sanotaan, että ne ovat melkoista superfoodia. Mitä se sitten tarkoittaakaan, mutta liian usein niissä on jopa liian vähän kuituja ja proteiinia sekä toisaalta liikaa hiilihydraatteja. Sokerien määrä on usein aivan liian korkea. Monissa patukoissa usein ilmoitetaan niiden gluteenittomuus, jos sellainen on. Jos mieleisiä patukoita löydy hyllyltä, niin niitä voi kokeilla tehdä vaikka itse. Tosin se vaatii hieman perehtymistä asiaan ja jonkin verran kokeilua.

Hyvä gluteeniton proteiinipatukka on sellainen, joka sisältää hyvät ravintoarvot. Niistä puuttuu myös paljon kritisoitu palmuöljy, joka sisältää kovaa rasvaa eikä siksi ole kovin terveellinen vaihtoehto. Hyvässä patukassa ei lisäksi ole lisättyä sokeria eikä myöskään aspartaamia, joka on keinotekoinen makeutusaihe. Kun se vielä on täysin gluteeniton, niin se sopii hyvin käytettäväksi. Makuja näistä löytyy yleensä paljon erilaisia.

Mitä makuja patukoista löytyy?

Yleisempiä makuja ovat sellaiset, jossa on hasselpähkinöitä, nugaata, suklaata, mantelia sekä maapähkinöitä. Niistä saa hyviä makuelämyksiä ja ravintoarvot pysyvät hyvissä lukemissa. Myös monia muita vaihtoehtoja löytyy. Joitakin proteiinipatukoita voi myös käyttää palautumiseen treenien jälkeen. Tärkeää on myös, että patukassa on ilmoitettu, mitä se painoonsa nähden sisältää. Eli jos paino on esimerkiksi 55 grammaa, on ainesosat ilmoitettu tätä painoa kohden.