Jäätelön valmistaminen onnistuu kotona

Jäätelön valmistaminen onnistuu kotona

Itsetehty jäätelö ihastuttaa varmasti ja se maistuu kaikille. Jäätelön valmistaminen onnistuu helposti kotona ilman jäätelökonettakin. Vaniljapohja valmistuu kädenkäänteessä kattilassa maidosta, kermasta, ruokosokerista, keltuaisista ja vaniljasta. Helppoon vaniljapohjaan voi lisätä haluamiaan aineksia, kuten mansikkaa, suklaata, pähkinöitä tai kinuskikastiketta. Jäähtynyt seos laitetaan pakastimeen ja annetaan olla siellä yön yli. Seuraavana päivänä pakastimessa odottaa herkullinen kotitekoinen jäätelö.

Itsetehty jäätelö maistuu kaikille

lue lisää

Keitot valmistuvat helposti ja ovat terveellisiä

Keitot valmistuvat helposti ja ovat terveellisiä

Keittoruoat todella sopivat mihin vuodenaikaan tahansa. Talvipäivisin ja keväisin keitto lämmittää esimerkiksi ulkoilun jälkeen. Kesällä taas voi tehdä kevyitä keittoja hyödyntäen kauden kasviksia. Syksyllä taas voi käyttää metsästä poimittuja sieniä ja tehdä niistä esimerkiksi maukkaan kanttarellikeiton. Vain taivas on rajana, sillä keittoja voi tehdä mistä tahansa ainesosista. Mikä on sinun lempikeittosi?

Keitot valmistuvat vain hetkessä

lue lisää

Ruokavalioon terveellisiä muutoksia helposti

Ruokavalioon terveellisiä muutoksia helposti

Kaipaako ruokavaliosi pientä hiomista terveellisempään suuntaan? Yksi helppo tapa tuoda terveellisempiä tapoja mukaan päivittäisiin ateriahetkiin on lisätä yksi annos vihanneksia tai hedelmiä lisää jokaiseen päivään. Tämä käy helposti, kun nautit aamupalan ohessa yhden hedelmän tai lisäät yhden kasvisruokapäivän viikkoosi. Kasviksia ja hedelmiä kun voi nauttia lähes rajattomasti ilman huonoa omatuntoa!

Värikkäitä kasviksia kaikkien ruokavalioon lisättäväksi

lue lisää

Uusi peti nelijalkaiselle

Uusi peti nelijalkaiselle

Huomasin, että Pietun vanha peti on alkanut repeillä nurkista ja osoittaa muutenkin kulumisen merkkejä. Onhan se monta vuotta vanha, joten eiköhän päivitys tule ihan muutenkin tarpeeseen. Selailin aikani kaikkia nettikauppoja ja osuin hooks.fi-sivustolle. Vaikka se tunnetaankin ratsastustarvikkeistaan, on siellä vino pino laadukkaita tuotteita myös koirille. Eikä valikoimaa ole ainakaan hinnalla pilattu! Koska Pietu on sen verran karvainen kaveri, ettei pedin tarvitse olla itsessään karvainen ja tuottaa lisälämpöä, päädyin showmasterin helposti puhdistettavaan, laidalliseen petiin. Ja kyllä se on Pietulle kelvannutkin. Vanhassa pedissä ei ollut laitoja ollenkaan, mutta nyt uudessa pedissä on hyvä lepuuttaa leukaa laidalla ja tarkkailla siitä perheen askareita ja minun kokkailujani. Seuraavaksi hankinnassa onkin sitten uusi hihna ja uudet valjaat, eikä niitä lelujakaan koskaan liikaa ole. Ainakin joululahjaksi täytyy joku katsella. Verkkokaupasta löytyy myös loimia ja takkeja, jotka on meillä ainakin olleet ahkerassa käytössä tänä sateisena syksynä. Tosin haalarimalli meiltä vielä puuttuu, mikä tietysti helpottaisi niin, ettei tarvitsisi pestä koko koiraa, kun huuhtelee vain haalarin. Taidankin mennä katsastamaan verkkokaupan tarjonnan niiden suhteen. Tässä vielä linkki peteihin, jos sellaisen hankinta on ajankohtainen: https://www.hooks.fi/koira/nukkuma-ja-ruokapaikka/koiran-pedit-viltit

Makoisia unia, pikkukaveri.

lue lisää

Herkullinen vegaanijäätelö arjen iloksi

Herkullinen vegaanijäätelö arjen iloksi

Itse leivottu jäätelö luo arkeen ihanaa piristystä. Yllätä kumppanisi, ystäväsi ja itsesi tällä maukkaalla vegaanisella jäätelöllä työpäivän päätteeksi! Raaka-aineet: • 1 tölkki rasvaista kookosmaitoa • 2/3 kuppia sokeria • 2 tölkkiä kovaksi jäähtynyttä rasvaista kookosmaitoa • 2 ruokalusikallista vaniljan makuista tiivistettä Ohje: Lämmitä ja sekoita keskenään pannulla ensimmäinen kookosmaitotölkki ja sokeri. Anna jäähtyä. Sekoita toinen kookosmaitotölkki ja tiiviste sokerimassaan. Pakasta jäätelö!

Lisää massaan vaikka tuoreita mansikoita parempaan makuelämykseen!

lue lisää

Keittiössä parhaan kaverin kanssa

Keittiössä parhaan kaverin kanssa

Tänään tuli jälleen laitettua ruokaa. Paras kaverini tuli käymään aamulla ja toi koiransa minulle päiväksi hoitoon. Päivälenkin jälkeen oli aika tehdä ruokaa. Karvainen kaveri olikin mukava seuralainen keittiössä eikä kyllästynyt ruoanlaittoon. Tänään oli keittopäivä. Keitot ovat erinomaista ja kevyttä ruokaa. Itse käytän keitoissa yleensä riittävästi mausteita, jotta niihin saadaan myös hyvin makua. Valmistin tänään herkullisen jauhelihakeiton, jonka maustoin chilillä ja muilla mausteilla melkoisen tuliseksi. Herkullista! Karvainen kaverikin sai maistaa jauhelihaa ennen sen maustamista ja kyllä maistui koirallekin! Keitto on muuten erinomainen valinta myöskin siksi, että sitä voi tehdä kerralla suuren kattilallisen, joten keittoa voi syödä myös seuraavana päivänä. Joka päivä ei siis tarvitse laittaa ruokaa, kun valmistaa suurempia annoksia kerrallaan. Sama toki on hyvin toteutettavissa esimerkiksi laatikoita tai lasagnea valmistamalla. Huomenna voikin sitten ottaa rennosti, kun ruoanlaittoon ei mene aikaa. Karvaisella kaverilla oli muuten mukanaan hieno ja mukava peti: https://www.hooks.fi/koira/nukkuma-ja-ruokapaikka/koiran-pedit-viltit.

Koira on keittiössä mukana ruoanlaittokaverina.

lue lisää