Ruokaryhmä ulos

Ulkona syöminen on ihanaa. Tarkoitan tässä nyt sitä, että viedään ruoka oman kodin terassille, jossa siitä saadaan nauttia kauniin luonnon keskellä. Parasta tämä on silloin, kun aurinko paistaa, mutta ei toki vesisadekaan haittaa. Kesäsade on ihana lisä tunnelmalliselle ruokailuhetkelle. Ulkona syömistä varten tarvitaan kuitenkin käytännöllinen pöytä, johon sopii kaikki tarvittava ja riittävästi tuoleja, jotta kaikki ruokailijat sopivat pöydän ääreen. Puutarhakalusteita ei ole aina helppo löytää, mutta onneksi tänä päivänä valikoima on huomattavasti laajempi kuin vielä vaikkapa kymmenen vuotta sitten. Nyt me voimme valita puisten kalusteiden joukosta tai sitten ottaa jotakin ihan muuta materiaalia, kuten metallia tai muovia. Muovikalusteet eivät toki ole niin suosittuja, mutta ne kestävät säätä suhteellisen hyvin. Nauttikaa siis ihmiset enemmän kauniista luonnosta ja menkää ulos syömään!

lue lisää

Hakusessa Helsingin paras brunssi?!

Brunssi, Helsinki ja sunnuntai. Voiko parempaa olla? Brunssilla on oma letkeän hidas tunnelmansa ja se kruunaa täydellisen viikonlopun. Brunssille on ihana lähteä niin perheen, oman kullan kuin kavereidenkin kesken ja istua kiireettä hyvän kahvin ja ihanien herkkujen äärellä.

Kun keskustan sunnuntaibrunssit on nähty, kannattaa suunnata Herttoniemen Treffi Pub & Bistroon. Tämä aivan Hertsikan metriksen vieressä sijaitseva uudistunut ravintola tarjoaa erittäin runsaan brunssin ja vieläpä varsin kohtuuhintaan.

Sunnuntainbrunssi Herttoniemen sydämessä

Treffin brunssilla on viikoittain vaihtuva teema, joten sitä mitä milloinkin on tarjolla on vaikea sanoa etukäteen. Suosittelemme, että käyt katsomassa kunkin sunnuntain menun netistä. Samalla varaat myös kätevästi pöydän seurueellesi. Vaikka Treffin tiloja suurennettiinkin remontin yhteydessä, on ravintolan maine brunssipaikkana kiirinyt kaupungin turuilla ja toreilla siten, että brunssin kaikki kattaukset ovat vähintäänkin melko täynnä.

Treffin Brunssi noudattelee tavanomaista alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka-kaavaa. Yleensä tarjolla on myös virkistävä ja viikoittain vaihtuva juoma normaali juotavien lisäksi. Tällaisia voivat olla persikkajäätee tai mansikkamargarita. Siihenpä tavanomaisuus Treffin brunssipöydän osalta sitten loppuukin. Ruokalajit ovat huippuluokkaa ja tunnelma rennon letkeä. Tarjolla on paljon herkullisia salaatteja kuten Caesar- salaattia, Vuohenjuustosalaattia ja Fetasalaattia. Lisäksi alkupalapöydästä löytyy kylmiä liha- kala- ja kasvisherkkuja kuten graavattua tai kylmäsavustettua lohta, marmori härkää aiolikastikkeen kera tai inkiväärissä marinoitua munakoisoa.

Brunssilla purtavaa suoraan Inka-puuhiiligrillistä

Brunssilla tarjottavista pääruuista usein vähintään yksi ruokalaji on valmistettu Treffi Pubin jo legendaksikin muodostuneella Inka-puuhiiligrillillä. Puuhiiligrilli tuo ruokaan erityisen ja todella herkullisen savun maun, jollaista ei saa aikaa millään muulla tavalla. Puuhiiligrillissä valmistettuja maistiaisia on vaikea saada muualta Helsingistä, joten pelkästään jo se on hyvä syy testata Treffin brunssia.

Brunssit eivät olisi mitään ilman notkuvia jälkiruokapöytiä. Treffi ei jätä kylmäksi jälkiruokienkaan osalta. Tarjolla on kesät ja talvet tuoreita hedelmiä ja marjoja, ihania leivonnaisia ja paljon muita herkkuja.

Brunssin hinta on varsin kohtuullinen 25 euroa Helsingin brunssi hintatasoon verrattuna. Pienemmät lapset syövät ilmaiseksi ja vähän vanhemmat puoleen hintaan.

Herttoniemeen pääsee kätevästi metrolla suoraan keskustasta noin 10 minuutissa. Herttoniemen metropysäkiltä on mahdotonta joutua kovin kauas huomaamatta Treffiä. Iso lasitettu terassi tarjoaa kesäisinä sunnuntaiaamuna myös mahdollisuuden ruokailla ulkotiloissa. Mikäs sen ihanampaa!

You can find the brunch menu also in english!

lue lisää

Joulun herkkuja

Joulun herkkuja

Joulu lähenee uhkaavaa vauhtia ja monet pähkäilevätkin jo mitä herkkuja joulun aikaan pöytään laitetaan. Toiset uskoo perinteisiin ja tarjoavat samoja ruokia vuodesta toiseen, toiset taas haluavat haistella uusia tuulia vuosittain ja seuraavatkin ahkerasti ajankohtaisia jouluruoka trendejä. Rohkeasti kannattaa kokeilla vuosittain edes yhtä uutta ideaa tai laittaa vaikka koko joulu menu uusiksi vuoden välein. Useimpien joulupöytään vuosi vuoden perään päätyy tottakai kinkku, jos maku alkaa tökkiä, voi toki siitäkin tuunata erilaisen!

Erilaiset laatikot on myös suosikkeja joulupöydässä ja näistäkin voi kehitella mitä erilaisimpia variaatioita. Tänä vuonna kovassa huudossa ovat erilaiset bataatti- ja punajuurilaatikot. Netti ja televisio- ohjelmat on täynnä reseptejä joten ehdottomasti kannattaa kokeilla. Ja miksipä ei voisi kokeilla myös jotain joka ei edes jouluun kuulu ja luoda uusia perinteitä.

Myös piparit ja joulutortut kuuluu olennaisena osana joulun aikaan, erilaisia suklaakonvehteja tietenkään unohtamatta. Kuumat juomat maistuvat myös erityisesti joulun seutuvilla. Glögeistä löytyy paljon erilaisia variaatioita, alkoholittomina kuin myös alkoholia sisältäviäkin. Glöet glögiskumppa on tämän vuoden hitti jota kannattaakin maistaa jos sattuu jossain sellaisen kohdalle osumaan.

Monille joulun aika myös tuottaa tuskaa ja hampaiden kiristelyä varsinkin raha- asioiden takia. Ferratum kannattaa katsoa jos rahahuolet painaa, pääset nauttimaan joulusta ilman huolia.

ruokaa

lue lisää

Juustoja

Juustoja

Itse olen juustojen suuri ystävä ja olenkin aina valmis maistelemaan uusia juustoja missä sellaisiin törmäänkään. Nykyään Suomessakin on varsin laaja tarjonta erikoisempienkin juustojen suhteen jos vain osaa niitä oikeista paikoista etsiä.

Esimerkiksi nyt syksyisiin iltoihin mikäpäs olisikaan mukavampaa kuin kerätä ystävät illanviettoon ja tarjoilla herkullisia juustoja hyvien juomien kera. Juustoja kannattaa haalia mahdollisimman montaa sorttia jotta jokaiselle löytyy jotain mieleistä. Kaikki eivät välttämättä ole suuria juuston ystäviä mutta perusjuustot ja erilaiset tuorejuustot menevät taatusti kaupaksi kaikille. Erikoisempia kannattaa aina kannustaa kaikkia edes maistamaan, sillä usein on käynyt niin että joku kaveri joka on sanonut että hänhän ei vaikkapa jotain valkohomejuustoa syö, onkin maistettuaan muuttunut varsinaiseksi juustohiireksi joka tulee kerta kerran jälkeen kyselemään juustovinkkejä.

Juomat tietenkin valitaan sitten tarjottavien juustojen mukaan, tai vaihtoehtoisesti toisinpäin. Alkosta saa hyvin apua millainen juoma sopii minkäkin juuston kanssa joten kannattaa ehdottomasti kysellä helkilökunnalta jos itse ei ole aivan varma asiasta.

Makea sherry ja viipale manchego-juustoa otsikolla juuri bongasin mahtavan vinkin joka kannattaa joskus ottaa kokeiluun.

 

juustoja

lue lisää

Ruuanlaitto taitona ja taiteena

Ruuanlaitto taitona ja taiteena

Tämän blogin tarkoituksena on viedä sen lukijat eksoottiselle tutkimusmatkalle ruokailun pariin, tarkemmin sanottuna ruuanlaiton maailmaan ja vietellä heidät uusilla makuelämyksillä, jotta he liittyisivät seuraani ja innostuisivat laillani uudesta harrastuksesta sekä kehittäisivät taitojaan edelleen. Ruuanlaitto on jokapäiväinen ja siten usein arkipäiväinen tapahtuma. Mielikuvituksella ja innostuneella asenteella voimme kuitenkin loihtia tylsästä arkiateriasta hienon ruuan. Minua kiinnostavat kaikki ruuanlaiton alat. Haluankin tarjota lukijoilleni laajan valikoiman alkuruuasta, pää- ja jälkiruokaan. Kokonaisuuteen kuuluvat tietenkin aperitiivit ja juomat, jotka valitaan aina pääruuan mukaan, jotta kokonaisuus on täydellinen.

Esteettisen ja nautinnollisen ruuan loihtimiseen vaikuttavat monet asiat: tärkein on puhtaiden ja korkealaatuisten ainesten käyttäminen, perusruuanlaittotaitojakin tarvitaan, jotta päivällisestä tai illallisesta tulee onnistunut, hyvät reseptit, hieman mielikuvitusta ja paljon rohkeata uusien ainesten kokeilunhalua ja lisäämistä vanhoihin resepteihin tai uusien reseptien kehittämistä. Ilmapiiri, kauniisti katettu pöytä ja rauhallinen ympäristö vaikuttavat myös lopputulokseen.

Lisäksi haluan tarjota lukijoilleni monia uusia elämyksiä ja tutustuttaa heidät uuteen maailmaan, jolla ei ole rajoja.

lue lisää