Pimeyden aikaan

Pimeyden aikaan

Kaamos on parhaillaan meneillään ja etelässäkin on vaan muutaman tunnin valoisaa aikaa. Se vaikuttaa osaan ihmisistä enemmän kuin toisiin. Moni kääntyy sisäänpäin, ehkä jopa vähän masentuukin. Toiset taas pystyvät sietämään pimeyttä paremmin. Varmaa on kuitenkin, että lamppuja ja erilaisia valonlähteitä tarvitsee kuluttaa enemmän kuin mitä muina vuoden aikoina. Suomalaiset ovat mielestäni tulleet paremmiksi valojen ja lamppujen ja niiden avulla luotujen erilaisten valaistusten luomisessa. Mielestäni voisimme vieläkin enemmän hyödyntää esimerkiksi julkisissa tiloissa kauniita valoja ja valotaideteoksia pimeänä aikana ihmisten iloksi.

Airam on varmasti yksi tunnetuimmista suomalaisista  valonlähteiden, valaisimien, sähkötarvikkeiden ja koristevalojen valmistajista. Useiden vuosikymmenien saatossa Airam on onnistunut uusiutumaan ja kehittymään markkinoiden muuttuessa ajan saatossa.

Muita lamppuja ja polttimoita valmistavia yrityksiä ovat muun muassa Philips ja Osram. Nämä kolme ovat ehkä yleisimmät brändit, joihin lamppu- ja valaisinostoksilla törmää.

(Visited 71 times, 1 visits today)