Juustoja

Juustoja

Itse olen juustojen suuri ystävä ja olenkin aina valmis maistelemaan uusia juustoja missä sellaisiin törmäänkään. Nykyään Suomessakin on varsin laaja tarjonta erikoisempienkin juustojen suhteen jos vain osaa niitä oikeista paikoista etsiä.

Esimerkiksi nyt syksyisiin iltoihin mikäpäs olisikaan mukavampaa kuin kerätä ystävät illanviettoon ja tarjoilla herkullisia juustoja hyvien juomien kera. Juustoja kannattaa haalia mahdollisimman montaa sorttia jotta jokaiselle löytyy jotain mieleistä. Kaikki eivät välttämättä ole suuria juuston ystäviä mutta perusjuustot ja erilaiset tuorejuustot menevät taatusti kaupaksi kaikille. Erikoisempia kannattaa aina kannustaa kaikkia edes maistamaan, sillä usein on käynyt niin että joku kaveri joka on sanonut että hänhän ei vaikkapa jotain valkohomejuustoa syö, onkin maistettuaan muuttunut varsinaiseksi juustohiireksi joka tulee kerta kerran jälkeen kyselemään juustovinkkejä.

Juomat tietenkin valitaan sitten tarjottavien juustojen mukaan, tai vaihtoehtoisesti toisinpäin. Alkosta saa hyvin apua millainen juoma sopii minkäkin juuston kanssa joten kannattaa ehdottomasti kysellä helkilökunnalta jos itse ei ole aivan varma asiasta.

Makea sherry ja viipale manchego-juustoa otsikolla juuri bongasin mahtavan vinkin joka kannattaa joskus ottaa kokeiluun.

 

juustoja

(Visited 217 times, 1 visits today)