Jouluruokien jämät

Jouluruokien jämät

Joulun jälkeen moni ihmettelee ylijäämäruokien säilyvyyttä ja ylipäätään sitä, että miten kaikista jouluaterian ruokalajeista pääsee eroon. Vanha klassikko on hernekeitto, jonka ainesosana on kinkun jämät. Lisäksi kinkun tähteistä voi tehdä esimerkiksi herkullisen pasta carbonaran.

Ylijäämä rosollista voi tehdä juuressosekeiton tai esimerkiksi uunijuuresgratiinin, kun rosollin joukkoon lisää vähän mausteita ja päälle juustoraastetta.

Kuivuneista joululimpun palasista puolestaan valmistuu rapsakoita krutonkeja, joita voi laittaa vaikka salaatin joukkoon. Leipäpalat paistetaan öljyssä ja joukkoon voi lisätä vaikka valkosipulia.

Jouluruokien tähteiden kierrätys vaatii vain hieman luovuutta ja huumoria. Suosittelemme rohkeasti kokeilemaan erilaisia variaatioita. Koska nämä tähteen päätyvät helposti muutenkin roskikseen, on yhtä hyvä ratkaisu kokeilla rohkeasti käyttää tähteet hyödyksi.

(Visited 23 times, 1 visits today)