Joulun herkkuja

Joulun herkkuja

Joulu lähenee uhkaavaa vauhtia ja monet pähkäilevätkin jo mitä herkkuja joulun aikaan pöytään laitetaan. Toiset uskoo perinteisiin ja tarjoavat samoja ruokia vuodesta toiseen, toiset taas haluavat haistella uusia tuulia vuosittain ja seuraavatkin ahkerasti ajankohtaisia jouluruoka trendejä. Rohkeasti kannattaa kokeilla vuosittain edes yhtä uutta ideaa tai laittaa vaikka koko joulu menu uusiksi vuoden välein. Useimpien joulupöytään vuosi vuoden perään päätyy tottakai kinkku, jos maku alkaa tökkiä, voi toki siitäkin tuunata erilaisen!

Erilaiset laatikot on myös suosikkeja joulupöydässä ja näistäkin voi kehitella mitä erilaisimpia variaatioita. Tänä vuonna kovassa huudossa ovat erilaiset bataatti- ja punajuurilaatikot. Netti ja televisio- ohjelmat on täynnä reseptejä joten ehdottomasti kannattaa kokeilla. Ja miksipä ei voisi kokeilla myös jotain joka ei edes jouluun kuulu ja luoda uusia perinteitä.

Myös piparit ja joulutortut kuuluu olennaisena osana joulun aikaan, erilaisia suklaakonvehteja tietenkään unohtamatta. Kuumat juomat maistuvat myös erityisesti joulun seutuvilla. Glögeistä löytyy paljon erilaisia variaatioita, alkoholittomina kuin myös alkoholia sisältäviäkin. Glöet glögiskumppa on tämän vuoden hitti jota kannattaakin maistaa jos sattuu jossain sellaisen kohdalle osumaan.

Monille joulun aika myös tuottaa tuskaa ja hampaiden kiristelyä varsinkin raha- asioiden takia. Ferratum kannattaa katsoa jos rahahuolet painaa, pääset nauttimaan joulusta ilman huolia.

ruokaa

(Visited 316 times, 1 visits today)