Hienostunut ruuanlaittotaito

Ennen kuin kiinnostuin toden teolla ruuanlaitosta ja uusista makuelämyksistä, olin, minun on se tässä myönnettävä, aloittelija mikä ruuanlaittotaitoon tulee. Nuorena opiskelijana arvostin yli kaikkea yliopiston ruokalan ihania edullisia ruokalajeja. Sain keskittyä opiskeluun ja nauttia nopeasti ravitsevan aterian, ilman että minun piti miettiä, mitkä ainekset sopivat yhteen ja mitä kaikki tuleekaan maksamaan.

Voinkin lämpimästi suositella seuraavaa linkkiä, jossa Tom Björck kertoo miksi opsikelijanakin voi syödä terveellisesti, monipuolisesti ja makuhermoja kutitellen eikä kiduttaen: http://www.abit.fi/tomi-bjorckin-ohjeet-opiskelijoille-ruuanlaittoon-suunnittelemalla-saastat/. Ei ole mitenkään mikään ehdoton juttu, että opiskelija elää makaroonilla ja tonnikalalla. Hyvä suunittelu on kaiken A ja O. Mieti tarkasti mitä haluat syödä ja mihin sinulla on varaa.

Huokeallakin saa hyvää. Se on yksi italialaisen keittotaidon peruskivistä. Sikäläiset ruuat ovat yleensä peruseineksistä loihdittuja mielikuvituksen avulla tehtyjä ruokia, jotka ovat saavuttaneet maailmanmaineen.

Seuraamassani blogissa http://www.luxeat.com/ esitellään hienoja ruokalajeja, jotka ovat tyypillisiä high end –ravintoloille. Kun katselen ja selailen sivun kuvia ja reseptejä huomaan välimeripainotteisen tarjonnan, joka muodostuu kalasta, äyriäisistä ja muista merenelävistä. Meille nämä raaka-aineet ovat eksoottisia ja muistuttavat meitä etelän aurinkolomasta, joka saa meidät hyvälle mielelle. Kauniit valokuvat käyvät jo silmänruuaksi ja sielu lepää sekä nauttii.

Tokio, Barcelona, Lissabon, Pariisi jne. ovat kaikki upeita paikkoja, joihin sielumme kaipaa ei vain toisen kulttuurin vuoksi, vaan siksi, että saamme nauttia paikallisista makuuelämyksistä. Toisesta blogista, josta saan vihjeitä minne suuntaan uudessa kaupungissa. Hetki, minun on paljastettava salaisuuteni: minne siis matkaan, jotta voin kokea huippukokkien tarjoamia makuuelämyksiä, http://www.andyhayler.com/. Mielenkiintoista on seurata vuosittain Michelin –tähtien jakoa. Mitkä ravintolat saavat uuden tai lisäkunniaosoituksen ja mitkä menettävät tähtensä.

(Visited 187 times, 1 visits today)