Herkullinen alkuruokavinkki!

Herkullinen alkuruokavinkki!

Pidän ruoanlaitosta. Minusta on todella hauskaa kokkailla itsekseni, ja testailla uusia asioita ruoanlaitossa. Kauhean paljon en lue reseptejä, mutta joskus teen toki niin että otan hiukan mallia reseptistä ja sovellan sen sitten omiin raaka-aineisiin sopivaksi. En tykkää lukea reseptejä ja pilkun tarkkaan seurata niitä, kun teen ruokaa.

Minulla on muutama helppo alkuruoka, joita teen joskus ystävilleni. On todella mukavaa viettää iltaa hyvien ystävien parissa, ja syödä hyvää ruokaa, ja nauttia viiniä. Siksi tykkään myös itse tehdä ruokaa vierailleni. Toki teemme myös yhdessä ruokaa, ja autamme toisiamme. Parasta ruokaa on sellainen, jonka on tehnyt alusta asti itse, tuoreita raaka-aineita käyttäen. Eräs alkuruokabravuurini on tomaattikeitto. Siihen tulee tomaattia, chiliä, punasipulia, valkosipulia, oliiviöljyä ja vettä. Lisäksi voi laittaa hieman vihreätä joukkoon; vaikka persiljaa, ruohosipulia tai lehtiselleriä, riippuu siitä, minkälaista makuelämystä hakee. Keitto maustetaan tietysti suolalla ja pippurilla, ja lopuksi voi halutessaan lisätä valmiiseen keittoannokseen lusikallisen creme fraichéa. Aluksi pilkon tomaatit ja otan pois kovan kannan. En kuori tomaatteja, se on aivan turhaa. Laitan tomaatit tehosekoittimessa keitoksi, ja laitan kaiken suoraan kattilaan. Sitten lisään veden ja pieneksi pilkotun chilin, sipulit ja vihreät. Lopuksi laitetaan mukaan vielä tilkka öljyä ja mausteet. En käytä tarkkoja mittoja, mutta jos suunnilleen haluaa tietää kuinka paljon aineksia kuuluu käyttää, voin arvioida määriä näin: kuusi-kahdeksan tomaattia, yksi pieni chili (ilman siemeniä), kaksi valkosipulin kynttä, yksi punasipuli, koko puska persiljaa ja ruokalusikallinen öljyä. Vettä laitan sekaan noin neljä desilitraa. Jos haluaa tarkan reseptin tomaattikeittoon, sellaisen voi ottaa vaikka tältä sivulta. Onnea kokeiluun!

(Visited 294 times, 1 visits today)